Skip links

Still Lamps

Lampjes met een eenvoudige vorm van een hoogwaardig materiaal, Bone China, een porseleinsoort die gestookt op 1260 C transparant wordt. Door de eenvoudige vorm zijn ze met z’n tweeën of los mooi maar ook in grotere samenstellingen te gebruiken. Zelf heb ik ze in mijn keuken hangen!

De decoratie op de kapjes van lampjesplafond Still/Words voor lunchroom VF Heinen heb ik gemaakt met een wordcloud van het boek Stadskronieken geschreven door Erik Alink. Een verwijzing naar de boekwinkel ernaast en de wil van de Boschenaren en een aantal ondernemers om Boekhandel Heinen niet verloren te laten gaan door het debacle met Polare. Hulde!

Bij Verkadefabriek in ‘s-Hertogenbosch was de vraag; hoe maak je duidelijk waar het restaurant gedeelte is en hoe licht je dat goed aan? Door lampjesplafond Still/Flowers in een duidelijk grid te hangen. Onder dit grid kunnen de tafeltjes overal staan en door de lampjes voelt dat gedeelte van Verkade huiselijk aan. De decoratie is afgeleid van een antieke Delftsblauwe decoratie.

Bone China porselein met transparante glazuur, 1260 C gestookt. Daarna breng ik een transfer aan en stook het werk nogmaals op 860 C. Ik giet de kapjes in gipsen mallen, zo dun mogelijk. Bij het stoken kan er een lichte vervorming ontstaan.

Het plafondbolletje is van aardewerk klei met zwart glanzend glazuur, gestookt op 1060 C. Ik lever de kapjes kant en klaar met een grijs ‘strijkijzer’ snoer.

afmeting kapje: 14 x 13 cm